تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ماراباعنوان منجی موعود وبه آدرسmonjimood.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 209
بازدید هفته : 1120
بازدید ماه : 1551
بازدید کل : 106526
تعداد مطالب : 1360
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1
مقر حکومت و پایتخت امام مهدی (عج) کجاست؟
امام عصر( ارواحنا له الفداء) اگرچه در مکه ظهور میکند، اما در مکه نمیماند، بلکه همراه نیروها به طرف شهر کوفه حرکت خواهد کرد.
شیخ مفید ازعمر بن شمر روایت کرده است که امام باقر علیه السلام از امام مهدی علیه السّلام یاد فرمود و گفت: «مهدی علیه السّلام در حالی وارد کوفه میشود که سه پرچم [و جریان اجتماعی] در آن شهر بر افراشته شده و هر سه با یکدیگر دچار اختلافاند. آنگاه راه برایش هموار میشود. او وارد کوفه شده، بر فراز منبر قرار میگیرد و سخن آغاز میکند [در آن حال مردم آن چنان میگریند که] از شدت گریه نمیفهمند که او چه میگوید. در دومین جمعه مردم از او خواهند خواست که نماز جمعه را اقامه فرماید. امام هم فرمان میدهد محدوده مسجدی را در غری (نجف) مشخص نمایند و با آنان در آنجا نماز میگزارد.»(۲)
شیخ طوسی روایت دیگری از حضرت امام محمّد باقر علیه السّلام فرمود: نقل نموده که «... در دومین جمعه، مردم میگویند: ای فرزند رسول خدا، نماز پشت سر شما همانند نماز پشت سر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله است ولی این مسجد، گنجایش ما را ندارد. امام میفرماید: من در پی انجام خواسته شمایم. آنگاه به سوی غری (نجف) میرود و حدود مسجدی را مشخص میسازد که با داشتن هزار در، گنجایش مردم را داشته باشد.» (۳)
حضرت علیعلیه السلام در این باره میفرماید: «روزگاری فرا رسد که این جا (مسجد کوفه) نمازگاه و مصلای مهدیعلیه السلام گردد.»(۴)
و باز از آن حضرت علیه السلام نقل شده که فرمود: «مثل اينكه به شيعيان خودمان نگاه مىكنم كه در مسجد كوفه چادرها زده و قرآن را آنگونه كه نازل شده،آموزش مىدهند. هرگاه "قائم عليه السّلام" ما قيام كند، مسجد كوفه را درهم شكند و قبلۀ آن را راست گرداند.»(۵)
و باز از امام باقر علیه السّلام نقل شده که فرمود: «هرگاه قائم علیه السّلام وارد کوفه شود، مؤمنی باقی نمیماند مگر آن که در آنجا ساکن است و یا اینکه به آنجا میآید.»(۶)
بدین سبب است که امام صادقعلیه السلام روایت شده: «هر کس خانهای در کوفه دارد، آن را از دست ندهد»(۷)
امیر مؤمنانعلیه السلام: «به اندازه موضع یک قدم در کوفه برایم بهتر است که در مدینه خانهای داشته باشم»(۸)
حضرت مهدیعلیه السلام در کنار مسجد کوفه مسجدی میسازد که هزار در دارد. ( ۹)
امام زمانعلیه السلام نیروهای خود را از کوفه به سراسر جهان میفرستد.(۱۰)
از مفضل نقل شده که به حضرت صادق علیه السّلام عرض کردم: آقای من، خانه مهدی علیه السّلام کجاست و مؤمنان در کجا اجتماع خواهند کرد؟
فرمود: مرکز حکومت او کوفه و محکمه قضاوتش در مسجد جامع خواهد بود و بیت المال و محل توزیع غنیمتها در مسجد سهله، و مکان خلوت کردن و اعتکاف او در ذکوات البیض (تپههای سفید) در بین غریین (نجف) است.
مفضل گوید: ای سرور من. آیا همه مؤمنان در کوفه خواهند بود؟
فرمود: به خدا سوگند آری. مؤمنی نمیماند، جز آن که به کوفه یا اطراف آن میآید ... و شهر کوفه پنجاه و چهار میل خواهد شد و خانههای بزرگش با شهر کربلا همسایه و خداوند کربلا را پناهگاه و محل زندگی خواهد ساخت که فرشتگان و مؤمنان در آن رفت و آمد خواهند کرد و جایگاه خاصی خواهد داشت.(۱۱)
محل سکونت امام (عج)
امام صادق عليه السّلام فرمود: «گويا مىبينم حضرت قائم عليه السّلام را در مسجد سهله همراه خانوادۀ خود.»
سپس فرمود: هيچ پيامبرى مبعوث نشد مگر اينكه در اين مسجد نماز خواند...»
يكى از ياران به نام ابو بصير رحمه اللّه عرض كرد: آيا امام قائم عليه السّلام همواره و هميشه در اين مسجد خواهد بود؟
فرمود: آرى. مسجد سهله خانۀ امام قائم عليه السّلام است.
عرض كرد: (امامان) بعد از قائم عليه السّلام (دوران رجعت) چطور؟ حضرت فرمود: آنها نيز تا آخر دنيا در اين مكان سكونت خواهند كرد.(۱۲)
از اين حديث استفاده مىشود: در دوران رجعت، پس از قائم عليه السّلام ساير امامان عليهم السّلام نيز همين مكان را پايگاه مركزى خود قرار مىدهند.
توسعه عمرانی کوفه به دست امام (عج)
آن حضرت در كوفه به توسعۀ راهها و خيابانها و شهرها و مساجد مىپردازد،۲۷ نفر كه اصحاب كهف، يوشع، سلمان، ابودجانه و مالك اشتر-عليهم الرحمة- در ميانشان است، در نجف به آن حضرت مىپيوندند و در صف ياران آن حضرت قرار مىگيرند.
بالاخره آنچنان در جهت ظاهر و باطن مردم به طور سريع و وسيع كار را به پيش مىبرد، كه خداوند سراسر زمين را به نور الهى روشن مىكند و ديگر مردم نيازى به نور خورشيد ندارند، ظلمت و تاريكى (ظلم و فساد) از بين مىرود.(۱۳)
منابع:
۱-زیارت حضرت صاحب الامر (عج) در روز جمعه
۲-ترجمه تاریخ مابعدالظهور ، محمد صدر ص۲۷۱
۳- همان
۴- به نقل از اثبات الهداة، ج ۳، ص ۴۵۲
۵- سیمای جهان در عصر امام زمان (عج) ص ۳۳۷ به نقل از معجم أحاديث امام المهدى:۱۲۶/۳ ح ۶۶۴؛بحار الأنوار:۳۶۴/۵۲ ب ۲۷ ح ۱۳
۶- حکومت حضرت مهدی (عج) در عصر ظهور، علی اصغر رضوانی ص ۳۰ به نقل ازبحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۸۵
۷-بامداد بشریت ،محمدجواد طبسی ، ص ۹۰ به نقل از بحار الانوار، ج ۵۲، ص ۳۸۶
۸- همان، به نقل از بحار ج۵۲ ص ۳۸۵
۱۰و۹-همان به نقل از ارشاد مفید، ص ۳۴۱
۱۱- ترجمه تاریخ مابعدازالظهور سید محمد صدر ص ۲۷۲
۱۲-حضرت مهدی (عج) فروغ تابان ولایت ،محمد محمدی اشتهاردی ص۲۴۴ به نقل از التذهیب ج ۳ ص۲۵۲
۱۳-همان ص ۲۴۳ به نقل از اعلام الورى،ص ۴۴۴-۴۳۳
نظرات شما عزیزان:
![]() |